Nikolai Saraste Laatusoitin

Espoolainen Nikolai Saraste hankki Diapason-merkkisen pianon Laatusoittimelta. Lapsuuden kodissaan soittamaan tottuneen Nikolain mielestä piano on olennainen osa kotia

”Olen aiemmin soittanut pianoa 10 vuotta ja suoritin musiikkiopistonkin. Kun sitten lähdin pois kotoa, soittaminen jäi kun ei ollut omaa pianoa. Nyt kun olemme asettuneet, uskalsin investoida tähän soittimeen.”

Nikolailla pianon hankintaan vaikutti myös luottamus Laatusoittimen myyjiin. Hän ei käynyt itse lainkaan paikan päällä katsomassa pianoa.

”Minulla oli kova luottamus siihen, että siellä on ammattimiehet myymässä ja osaavat valita hyvän soittimen. Yhden kuvan ja vähän videonpätkää sain pianosta puhelimeen – eipä se sitten muuta vaatinutkaan.”

Tärkeimpänä kriteerinä Sarasteella oli kevyt kosketustuntuma, mutta myös pianon ulkonäölle hän asetti painoarvoa.

”Kosketustuntuman pitää olla kevyt. Olen soittanut vanhaa flyygeliä, jossa tuntuma oli aika raskas. Itse pidän enemmän kevyestä kosketuksesta.”

”Pianon ulkonäköönkin kohdistui vaatimuksia, sillä meillä piano on myös tärkeä sisustuselemetti.”

Laatusoittimelta saamaansa palvelusta jäi Sarasteelle hyvä maku suuhun: palvelu pelasi luvatun mukaisesti, jopa vielä vähän paremmin.

”Homma sujui erittäin nätisti. Yhtenä päivänä soiteltiin, ja siitä muutaman päivän päästä piano olikin jo tuotu olohuoneeseen. Kaikki sujui hienosti ja sutjakkaasti eikä ongelmia ilmennyt. Piano oli luvatun kaltainen ja jopa vähän ylittikin odotukset. Vaikka piano oli käytetty, oli kaikki mekanismit laitettu kuntoon ja pinnat olivat hyvät. Ei minulla ole mitään valittamista.”