”Soittaminen on parasta terapiaa” – Päivi Heiskasen kokemus

Kuopiolainen Päivi Heiskanen sai vuosi sitten joululahjaksi Yamaha U1 -merkkisen pianon. Piano hankittiin Laatusoittimelta ja oli erittäin mieluinen lahja.

 

Kuopiolainen Päivi Heiskanen sai vuosi sitten joululahjaksi Yamaha U1 -merkkisen pianon. Piano hankittiin Laatusoittimelta ja oli erittäin mieluinen lahja.

20 vuotta olin pianoa toivonut. Minulla oli kyllä piano, mutta se oli laadultaan aivan toisenlainen kuin tämä Yamaha. Ei sillä vanhalla kovin paljon edes viitsinyt soittaa, mutta nyt soitan lähes päivittäin. Verrattuna sellaiseen huonompaan pianoon pysyy tämä paljon paremmin vireessä, ja kosketus ja sointi ovat aivan omaa luokkaansa.

Musiikin opettajana toimineelle Päiville soittoharrastus on nykyään ennen kaikkea virkistäytymiskeino sekä tapa purkaa stressiä.

Tällä hetkellä opetan hyvin vähän musiikkia, mutta koen soittamisen sellaisena omana harrastuksena ja virkisteenä. Jos on vaikka paineita ja stressiä, on soittaminen parasta terapiaa. Siinä voi laittaa omia tunteitaan mukaan.

Edes kerrostaloon muuttaminen ei ole ollut esteenä soittoharrastuksen jatkamiselle. Muuton tullessa eteen Päivi otti yhtettä Laatusoittimeen, ja ongelma saatiin ratkaistua.

Muutimme tänä syksynä kerrostaloon, ja olin ihan kauhuissani, mitä tästä nyt tulee. Ajattelin, että saamme soittamisen takia varmasti häädön. Soitin hädissäni Jooselle ja kerroin huolestani. Joosella oli kuitenkin ratkaisu valmiina. Hän asennutti pianooni Silent-ominaisuuden, joka mahdollistaa soittamisen kuulokkeet päässä. Nytpä eivät naapuritkaan häiriinny soitosta!

Laatusoittimen palvelu on ollut erittäin ystävällistä, ja asiat ovat hoituneet mukavasti. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut.